Thailand – lite Bangkok – Koh Tao, dyka dyka dyka

Vår Bangkok vistelse varade i några dagar med shopping, bio, kostymuppsyning och sporegn! Sedan åkte vi en pissluktande nattdubbeldeckare  till  båten som forde oss ut till Koh Tao.


 

På båten till Koh Tao blev vi påhoppade av 14 olika dykforetag och vi fastnade for ett som gav oss gratis boende i 6 dagar och frukost i 4 under tiden som vår Open water kurs pågick. Efter lite om och med hamnade vi ensamma med vår duktiga engelska instruktor Bob – Bubble Bob. Vi borjade med det obligatoriska pooldyket foljt av 4a dyk i havet.. Ballt! (Vi var bäst.)

Eftersom vi inte var mätta på dykandet vid det laget hoppade vi på ytterligare 2 dagar och blev advanced divers och Johanna och Rikard får nu mera dyka till det mäktiga djupet av 30 meter.
Advanced openwater course, går ut på att lära sig orientera under vattnet till, Barbros fortjusning (?), hålla sig på samma nivå under vattnet, nattdyk (morkt, häftigt, läskigt men ascoolt!), djupdyk(30m) och sen lite glida runt och kolla in coola saker.

Ett extra plus var de enorma valarna bara någon meter fran båten (som annars inte är så vanliga). Tyvärr så hanns det inte med att ta några bilder på valarna, endast alla divemasters som hoppade i och forsokte jaga ikapp dem, utan storre framgång.

Nu har vi ett "fundive" kvar innan vi beger oss vidare soderut i Thailand!














Tack och hej sjogurka!


Kommentarer
Postat av: Matilda

Haha, wääääh, inte alls avundsjuk!

Shit vad bra ni verkar ha det! Keep on rocking!

2011-03-22 @ 17:55:56
URL: http://mmmatilda.blogspot.com
Postat av: Göran

Vad härlig dykningen ser ut! Var det bra sikt på 30 meters djup? Undervattensbilder! Hur har ni tagit dem? Berätta mer!

2011-03-22 @ 21:38:56
Postat av: Barbro

Häftiga bilder från dykningarna. Johanna har du tagit bilderna med ditt nya undervattenshus till kameran? Jag blir själv sugen på att ta dykcertifikat nån gång. Snygg kostym du sytt upp Rikard, sitter som en smäck. Kram

2011-03-22 @ 22:37:04
Postat av: Rikard

Pappa, Njäää, runt fullmåne är det värdelos sikt, for då släpper korallerna ifrån sig massa partiklar som ger dålig sikt, men det spelar inte så stor roll på villket djup vi befinner oss ungefär samma grej over allt. Johanna kopte ett undervattenshus till sin Dunderkamera, grymt bra bilder kan man ta! Jag berättar mer per telefon ikväll! Ringer hemtelefonen!



Snygga kostymer(!) menar du väl babbsan! Dem är på väg hem i ditt namn nu! ;)

2011-03-23 @ 03:00:17
URL: http://restillenindones.blogg.se/
Postat av: moster

ÅH vad det ser härligt ut blir inte det minsta avundsjuk på er. Vilka fina bilder och Rickard du kommer att bli väldigt stilig i nya kostymen/kostymerna.Tack för kortet.

Sköt om er kram moster

2011-03-23 @ 06:11:48
Postat av: Barbro

2011-03-24 @ 09:43:27
Postat av: Barbro

Ja, snygga kostymer. Kommer de med posten till Tullinge? det kan nog ta sin tid. Tack för kortet och Lasses fina födelsedagspresent, nu blir han lite tuffare. Kram

2011-03-24 @ 09:46:39
Postat av: Jenny

Tack för min födelsedagspresent :) hihi.

Vad kul att det fungerade att ta kort under vattnet. kram

2011-03-24 @ 15:01:39
Postat av: Ingrid

Vilka vattendjur ni blivit!

Tur att ni hittade en så bra dykinstruktör.

Pappa har också fyllt år!

2011-03-24 @ 17:51:59
Postat av: Emma Rödtott

Hej! Fan va nice att ni tagit dykcert! Så nu är ni (nästan) lika duktiga som jag är under ytan!

Passa på att dyka så mycket det bara går, nu när ni har dykcert kommer ni att kunna gå till vilket dykcenter som helst och åka med på en tripp, det är inte gratis men vafan. JÄTTEVIKTIGT är dock att ni verkligen kollar utrustningen och att luften inte smakar illa, då är den oren.

Kram på er sjöhästar, /Emma

2011-03-25 @ 22:31:53
Postat av: Rikard

Heeej Emmapemma! Haha, na inte riktigt samma sak att dyka i varmt och harligt vatten som att vara stenhard cool svennedykare som du ;) men det ar vansinnigt kul!Och det dar med luften och utrustningen ar sondertjatat nu! :)

2011-03-26 @ 08:16:22
Postat av: Elin

HEJ HEJ där borta!! Här börjar det bli vår, snart är all snö borta i skogarna, iallfall på södersidorna :) Jag tycker att ni får komma hem snart, så att vi kan hitta på något skoj!

Härligt med all dykning, jag blir jätteavis. Något nytt är att jag har klippt mig :) ska snart slinga också. Jenny var här på besök idag och gick en runda med Chicis i skogen med mig och Linus.

Jag läste att ni var i Phi Phi nu, där var vi också när vi reste. ett tips är att springa över berget (finns en grusväg) till andra sidan. Där är det en jättefin strand med inga människor. För det är inga som vet om den. Vi var bara ute och joggade när vi hittade den. :) Festar ni något på kvällarna? Har ni shoppat några fina kläder. Såg att ni hade fixat fina armband, kan ni inte fixa ett till mig också :D!? ^^Kram till er

2011-03-26 @ 14:59:36
URL: http://frokenstrom.blogg.se/
Postat av: syrran

cha! vad nice det ser ut vi har använt eran hand som ni köpte i Tunisien kramar från Maria:P.

2011-03-26 @ 18:22:34
Postat av: Johanna

heeejhopp elinpelin! Jaa, vi har hort att snon borjar forsvinna nu, himla skont for er! haha njaaa än är vi inte riktigt sugen på att komma hem till kalla sverige.. men det hade däremot varit himla skojj att hitta på nåt kulikul! Här mest regnar det nu hela tiden, så vi åkte idag från phi phi till phuket och ska forsoka fordriva tiden i regnet med lite bio och shopping istället... så tyvärr kan vi inte upptäcka den beachen.. men det låter himla fint o mysigt! Vi ska hitta andra sånna beacher någonstans, det är svårt i thailand eftersom dom okuperat alla små fina beacher med stooora resort och hotell.. jätte trist!

jaa det är as ballt att dyka, idag såg vi hajar när vi dok och massa coola fiskar och sånt.. men hajarna va jätte häftigt! :D

Ohh, har du klippt dig nån rolig annorlunda frisyr? Du får lägga upp nån bild! :) hmm det där med festandet har det inte blivit så mkt av.. bara 1 gång faktiskt.. men ska ta tag i det lite nu när vi är i Patong(phuket)! Och jaa det är så roligt att shoppa här, vi shoppade ganska mkt i bangkok.. lär säkert bli en del här med! självklart ska vi fixa ett jätte fint till dig med! något onskemål? :D kramkram

2011-03-27 @ 14:55:49
URL: http://restillenindones.blogg.se/
Postat av: Emeli

Ni ser ut att ha det så himla härligt!! Nej nej, vi är inte alls avundsjuka :P Nu börjar ju iaf barmaken synas till här hemma, så våren och värmen är på väg hit också :D Hoppas ni får det fortsatt grymt bra!!Kramar

Postat av: Ingrid

Det talas om både oväder och oroligheter i södra Thailand. Hur har ni det egentligen?

2011-03-30 @ 18:38:26
Postat av: Elin

härligt, då blir det modevisning när ni kommer hem! Jag vet inte, något fint, med pärlor :)

2011-03-31 @ 19:11:35
URL: http://frokenstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0