HAJ och regnigt Thailand!


Det dåliga vädret på ostkusten och ryktet att vädret var bättre på västkusten gjorde att vi bokade en resa direkt till Phuket! Men resan från Koh Tao till Phuket var omständigare än vi forst tänkt! Forst blev vi skjutsade i en oppen taxi i sporegn till båten där vi skulle tillbringa natten! Nattbåten som skulle ta oss tillbaka till fastlandet var en gammal bilfärja som de gjort om till en passagerarbåt och de skona "sängarna" där vi skulle sova bestod av en rad plastiga madrasser och man kände sig lite som en illegal flykting! Men efter en väldigt gungande och lite smått illamående men ändå rätt skon båttur på 10 timmar va vi framme! Men det är nu problemen borjar uppstå.. vi skulle nämligen med en buss till Phuket! Forst fick vi vänta 40min vid piren, sedan blev vi korda till ett ställe där vi fick vänta nästan 2 timmar och efter det ännu ett nytt ställe men ingen buss i sikte. Det var meningen att bussen skulle gå kl 7. När kl var 8 kom vi till det tredje stället där de forst sa att bussen gick 8.30 men efter ett tag ändrade de sig till 9.30 och inte nog med det var det en lokalbuss som skulle stanna overallt och ta 6 timmar! (På biljetten vi kopte stod det att vi skulle va framme i Phuket kl.11.. vilket vi insåg skulle bli en omojlighet!) MEN vi hade ett annat allternativ, vi kunde betala 200 Baht var for att åka minibuss och komma direkt till en av beacherna, Patong, i Phuket! Bullshit! Vi stod emot lurerierna och väntade, det gjorde vi helt rätt i! For när klockan blivit 8.40 fanns det tydligen en buss till Phuket och de som redan betalat 200 Baht for att komma till beachen fick åka i samma.. det var många sura miner den resan! Men till slut kom vi fram till Phuket town... vilket till vår STORA besvikelse var ingenting, inga affärer oppna, inga turister alls, ingenting overhuvud taget, bara en smutsig tråkig stad! Vi tog in på ett billigt hotell och bokade biljetter till Phi Phi island dagen efter!


En bortglomd bild från Koh Tao som visar hur skont det kan va att resa!
Phi phi var hm.. inte riktigt vad vi forst tänkt.. det va regnigt, ingenting att gora, alldeles for dyrt och dessutom hamnade vi långt bort från civilisationen i en äcklig bungalow med alldeles for hogt pris! Vi vandrade in till stan och overvägde våra alternativ.. till slut kom vi fram till att forst åka på en dykartur och sen bege oss tillbaka till Phuket, denna gång Patong (dit alla svenskar åker och festar).. där vi kan fordriva tid med bla. shopping och bio tills regnet forsvunnit!

Men nu till det absolut roligaste och häftigaste under dessa dagar.. dykarturen!! Sikten var grym (eller bäst hittills, longway), man såg ungefär 25 meter åt alla håll, massa fiskar och coola saker overrallt! Men det var inte det bästa.. det absolut bästa med hela trippen som vi verkligen hoppats på att få se och som till slut visade sig var HAJ, en Blacktip reef shark! På nära håll dessutom, typ 5 meter ifrån simmade den runt omring oss! Så vackert och häftigt att se och inte ett dugg läskigt, man känner sig så säker under vattnet och när den väl simmade iväg ville man se mer och mer och mer! Det kan vi leva länge på!


HAJEN!

Efter Phiphi åkte vi tillbaka over det gungande havet till Phuket.. eller till piren! Vi kände inte for att sponsra de jobbiga taxichafforerna med mer pengar än de fortjänar så vi valde att ta en härlig promenad i spöregn in till Phuket town och därifrån ta billiga blåa 25 Baths lokalbussar till Patong (det känade vi förövrigt 300 Baht på) Promenaden in till stan och de blåa bussarna tog oss efter ett halkande in i motorcyklar och lite skrapade knän for Johannas del 1 och en halv timme! Väl värt det!

Väl framme i Patong hamnade vi på ett relativt billigt dorm guesthouse där vi nu känner att vi trivs rätt bra! Dagarna här ser rätt lika ut.. det regnar och regnar och regnar och regnar. Så det vi gjort/gor är att sy upp klänningar till Johanna, rikard va sugen men det gick inte uppsyningsmännen med på så han fick nöja sig med en shorta och 3 flugor, tittat på film på vår fina bangkokdator, ätit snacks, träffat roliga canadensare som bjöd oss på massa drinkar, skakat rumpa på Whiteroom Phuket och mest bara slappat och hoppat i vattenpölar!

Men nu är vi bli lite trotta på detta dåliga väder och denna stad så imorgon tar vi flyget till Kuala Lumpur istället! (synd bara att väderprognosen ser likadan ut där, men det är roligt med en ny stad och ett nytt land iaf!)

Vi ses i ett annat land!


Kommentarer
Postat av: Elin

HÄFTIGT med hajen!!!!! men lite läskigt! skönt att ni inte åkte dit på taxichaufförernas lurerier! Jag har precis träffat emeli och Therese Klintberg. De är här på bosön och går någon utbildning, det var skoj. Men nu är det bara plugg och plugg för jag har KS i morgon. Jag längtar till att man kan gå runt i shorts här hemma. Hare bra! kramhej!

2011-03-31 @ 19:07:00
URL: http://frokenstrom.blogg.se/
Postat av: Barbro

Härliga dykbilder. Klänningarna blev väldigt fina. Kom ni iväg till flygplatsen? det ser ganska blött ut på bilderna. Ser fram emot en rapport från Kuala Lumpur. Kram

2011-04-01 @ 14:45:34
Postat av: Ingrid

Hej!

Så vackra klänningar Johanna! Nu skulle ni kunna vara konferencierer på nästa melodifestival eller nåt sånt.

Vilka fantastiska undervattensbilder!

Jag hoppas flygresan gått bra och att vädret är lite bättre i Malaysia. Det står mycket i tidningarna om svenskar som evakueras från platser som ni besökt.

2011-04-01 @ 16:18:17
Postat av: Göran

Dykningen ser verkligen härlig ut. Har ni inte någon lina för att kunna hålla ihop? Ta gärna bilder från tvilling tornen I Kuala Lumpur. Gärna uppifrån.

2011-04-03 @ 22:19:19
Postat av: Elin

Nu ere dålig uppdatering från er sida! -.- Jag vill ju veta vad ni gör ;)

2011-04-13 @ 11:18:19
URL: http://frokenstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0