På tur med vilda djur!

När man är på Borneo åker man självklart på djungelsafari, så är det ju bara.

Som vanlig HELT utan planering hamnar Johanna och Rikard med svenskarna Max och Kristin mitt ute i djungeln och vips är bussen borta. Enligt Max och Kristin så ska man tydligen se till att boka djungelsafarit på Borneo långt i forväg. Attans tänkte vi och forbannade oss själva att vi for en gångs skull hade planerat, och for vi redan kopt flygbiljetter till Indonesien i forväg for att spara pengar. Men problemet lostes enkelt då det visade sig att det fanns plats for morgondagens djungeltur. Vi slutade upp i en grupp med 6 svenskar (de två senare tillkomna trollhättan-människorna Emil och Klara)  2 Australiensare och en Fransk näsaps-tant som uttalade (Gibbon som Gibböun)...gissa vilka som regerade ;)

 

Jajjemen Svenska ungdomar på klassresa till borneo var det ungefärliga temat, vi bodde i trähyddor over ett träsk, åt vår egenfångade fisk och bambu och drack hemgjort risvin.

Under de tre dagarna hann vi inte se Elefanter, men däremot krokodilungar, Flying Fox (gigantiska fladdermoss), örnar, ugglor, färgglada fåglar, orm, (STORA) ödlor, vildkatter med mera med mera men framfor allt 5 olika sorters apor: Longtail monkey, silverhair monkey, Gibbon, orangutan och Näsapa (både fransk och Malaysisk)!


Normalt är det nu som man ska se som mest spännande saker i djungeln, men pga. forsenad regnperiod med fruktansvärda oversvämningar så kännde djuren att dem kunde lika gärna komma åt vatten i skogen som längs med floden, därfor såg vi inte fullt så mycket spännande som vi skulle kunna ha gjort.


Vi låter bilderna tala :)

 

Svenska APMAFFIAN

 


Kommentarer
Postat av: Ingrid

Krokodilungar i vilt tillstånd är nog mer än en annan kommer hinna med att få se, så det var väl inte fy skam det heller. Vi såg en annons med reklam för en resa till Borneo. Det var inte billigt vill jag lova. Vi ser fram emot att möta er i juni!

2011-04-30 @ 11:37:25
Postat av: Barbro

Jag ser på bilderna att ni gick i stövlar. Var det mycket giftiga ormar? Här hemma har vi klarat av 10-mila arrangemanget, det gick bra men vi är ganska trötta. Vi ses i juni, kram på er.

2011-05-02 @ 08:52:01
Postat av: Johanna

Neej, det var kul att fa se dom.. men vi hade hoppats pa att fa se stora krokodiler ocksa!Nepp.. det hade precis arit oversvammning sa det var lera overrallt, sa vi kopte dom for 20 kr innan vi akte ut till bas-campet i skogen!

jaa, jag forstar att det varit mkt att gora .. mn nu ar det iaf over! skont! japp, bara 1 manad kvar nu.. tiden rinner fort! :)

2011-05-02 @ 09:51:41
URL: http://restillenindones.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0