Samporna/Mabul och bajskorvar på sandstranden!

Nu ligger vi egentligen alldeles for långt efter i blogg skrivandet,  eftersom det hänt sa otroligt mkt spannande på sistone och vi helt enkelt inte haft en enda minut over åt det! MEN allt spännande kommer inte tas upp i just detta inlägg.. det blir alldeles for långt, sa det kommer fler inlägg inom snar framtid med massa roligheter.. och upplevelser som vi inte upplevt tidigare på resan! Nog med det.. nu har vi iaf tänkt berätta om var slutliga vistelse på Borneo alltså Samporna och den lilla on Mabul!

I Samporna är det meningen att man ska dyka på ett stalle vid namn Sipadan.. men eftersom det bara får vara 120 personer per dag som dyker där måste man tydligen boka månaders i forväg.. vilket vi är otroligt dåliga på! Så vi fick noja oss med dykning runt on Mabul som vi bodde på! Men inte helt fy skam for det.. vi hade 2 grymma dyk med ton av fiskstim som simmade i cirklar runt oss! Jädra ballt!

När vi inte dok, snorklade eller låg i solstolarna och lyssnade pa ljudbok eller sov spenderade vi tid med att vandra runt on! Till var stora forvåning hittade vi lokalbefolkningens tolkning av toaletter! De som bodde i den sk. water villagen. alltså husen i/på vattnet.. bajsade och kissade rakt ner i havet.. där folk snorklade och dok! Den andra sortens av toaletter for de som bodde pa själva on var sandstranden.. titt som tatt holl vi på att trampa i stora bajsblaffor medans lokalbefolkningen bara pekade och skrattade! Forvånadsvärt hur dom kan/vill bo så! Mer än sa orkar vi tyvärr inte berätta om var vistelse på Mabul.. men såklart har vi massa bilder som berättar resten!


Kommentarer
Postat av: Göran

Vilka fina bilder från dykningen! Har ni tagit dem? Kan ni inte utbilda lokalbefolkningen i hur man hanterar sina toalett bestyr? Eller tycker de att ni inte ska dyka eller röra er på "deras" strand? Vad är det mer ni upplevt? Vi ser fram emot mer reseberättelse med bilder.

Här har vi haft minusgrader nattetid i två veckor och kyligt även dagtid.

2011-05-05 @ 22:38:53
Postat av: Thessan

Fina bilder! :) Häftigt med all dykning! Jag har svårt att fatta att fiskarna är så stora... Väntar spänt på fler blogginlägg! Tacktack för kortet förresten! :)

2011-05-05 @ 22:46:30
Postat av: Anonym

2011-05-05 @ 23:05:28
URL: mhttp://
Postat av: Anonym

Åhhh, baaaaajs. Vad mysigt! Lägg i påsar och ta hem,sälj på blocket. Bajs bajs bajs! Sköna dyk, grym resa!

2011-05-07 @ 10:26:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0