Expedition cykla till Bali!

Nu har vi kommit pa den kloka ideen att kopa cyklar och cykla anda fran Yogyakarta till Denpasar pa Bali! Bara en sisodar 80 mil eller nagot! Men det blir ett spannande aventyr vill jag lova!

Forsta etappen ar redan avklarad! Till slut efter 9 timmar och en del problem langst vagen lyckades vi komma fram (dock med lite hjalp) till dagens mal och staden Wonogiri!

kl 6.00 vaknade vi av ett herrans liv i kyrkan som bodde precis vid vart hotellfonster.. det var saklart sondagsgudstjanst!
8.00 at vi frukost och packade sedan pa ryggsackarna pa vara nyinkopta tyska gamla damcyklar fran 50-60-talet!

Det tog en evinnerlig tid for oss att ens komma ut ur staden Yogyakarta, men nar vi val var pa ratt spar drojde det inte lange foren vi stotte pa det forsta problemet! Johannas bromsar hoppade hejvilt och ville inte alls stanna kvar pa cykeln.. vi var alltsa tvungna att stanna och laga!

Nar bromslagningen var klar efter sisodar 1,5 timme begav vi oss vidare och fick en harlig fard bland odlingar, hus och upp for lite tungstigande berg! Nar vi sen bara hade 2 mil kvar pa dagens stracka blev rikard lite radd for en galen moppe kille och korde ner i ett hal i vagen sa att den redan trasiga pakethallaren korde in i kedjan... sa att den gick av! Typiskt, vi fick hjalp av en man som sedan blev en ohjalp da kedjan blev allt for kort och cykeln anda inte gick att cykla pa! Men for 70kr blev vi skjutsade till ett hotell i Wonogiri, dar vi nu ska tillbringa natten innan vi beger oss pa lagningar av cyklar och sen var andra etapp.. med troligtvis onda stjartar och traningsvark! :)

God natt alla nara och kara!



Vi orkar tyvarr inte lagga upp nagra bilder pa vara fina cyklar, det ar vi alldeles for trotta for nu! Men det kommer sa smaningon, sa var inte orolig! ;)

Kommentarer
Postat av: Göran

Det låter härligt! Cyklarna går sönder i början sen då ni rättat till skavankerna kommer de att rulla som en Skeppshult. Visa gärna cyklarna och många bilder på vad ni upplever längs vägen

2011-05-09 @ 18:48:25
Postat av: moster

Låter härligt med cykelturen hoppas att ni har bättre tur när dom blir reparerade det är ju urtrist med trasig cykel. Vet hur det är min cykel har bara en växel nummera, tur att man bor i platta Örebro. Kram på er

2011-05-09 @ 20:19:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0